Redwood Pharma deltar i JP Morgan Healthcare Conference 

Stockholm, 19  december 2023. Redwood Pharma AB (publ) meddelar idag att bolaget kommer att delta på JP Morgans årliga Healthcare-konferens i San Francisco, CA, USA, den 8-11 januari 2024.  

Redwood Pharma kommer att delta i JP Morgans årliga hälsovårdskonferens, JP Morgan Healthcare Conference. Konferensen är ett av de största hälsovårdsevent där globala företag, snabbväxande bolag, innovatörer, finansiärer och investerare samlas. 

Bolagets vd Martin Vidaeus kommer att träffa ett flertal bolag för att presentera den medicintekniska behandlingen mot ögontorrhet, RP501, och läkemedelskandidaten RP101 samt bolagets innovativa teknologiplattform IntelliGel. Efter att bolaget erhållit positiva kliniska resultat från RP501-studien, som visar signifikant terapeutisk effekt, säkerhet och användarvänlighet (viktigast för patienter enligt studier), samt fått positiva utfall från rådgivningsmötet med det amerikanska läkemedelsverket FDA vad gäller RP101, har vi stora förhoppningar på dessa möten under JP Morgan-konferensen. 

“Vi har under höstens partneringkonferenser i Europa sett ett ökande intresse för våra innovativa behandlingar mot ögontorrhet. Vårt deltagande i JP Morgans hälsovårdskonferens i USA ger möjlighet att synliggöra bolagets innovationer i ett bredare och internationellt sammanhang ”, säger Redwood Pharmas vd, Martin Vidaeus. 

RP501 utvecklas för att bli en effektivt och användarvänlig produkt som receptfritt skall kunna ges  för tillfällig lindring vid ögontorrhet, en sjukdom som drabbar fler än 300 miljoner människor runt om i världen. RP101 med den aktiva substansen östrogen utvecklas som behandling för kvinnor efter klimakteriet som lider av måttlig till svår ögontorrhet. Både RP501 och RP101 bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat men som omedelbart omvandlas till en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar i ögat under lång tid.

För ytterligare information
Martin Vidaeus – vd, telefon: 070-232 29 29
E-post: martin.vidaeus@redwoodpharma.com

Om Redwood Pharma

Redwood Pharma AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: REDW) utvecklar nästa generations behandlingar mot ögontorrhet. Fler än 300 miljoner människor lider av torra ögon och dagens standardbehandling ger endast tillfällig lindring och kan behöva appliceras upp till tio gånger om dagen. Redwood Pharmas projekt bygger på IntelliGel – en patentskyddad och unik formulering av polymerer och vatten som har vattendroppens konsistens när den droppas i ögat, där den omedelbart bildar en viskös, skyddande och smörjande hinna som stannar kvar under en längre tid. Bolaget driver för närvarande två utvecklingsprojekt: RP501 som en lättillgänglig medicinteknisk produkt för behandling av lindrig ögontorrhet, samt läkemedelskandidaten RP101 som innehåller östrogen för behandling av kvinnor som drabbas av torra ögon efter klimakteriet. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För mer information, besök www.redwoodpharma.se

2023-12-19