Redwood Pharma AB anlitar Ulf Björklund som Chief Medical Officer

Redwood Pharma AB (publ), ett läkemedelsutvecklingsföretag som utvecklar nya läkemedel för behandling av ögonsjukdomar. Idag har Redwood Pharma skrivit kontrakt med Ulf Björklund som blir företagets Chief Medical Officer (CMO). I denna roll kommer Ulf att ansvara för den kliniska utvecklingen av företagets produktkandidat RP101 mot kronisk torra ögon för kvinnor efter klimakteriet. Produkten beräknas bli den första ögonprodukten som utnyttjar IntelliGel® drug delivery plattformen.

Ulf Björklund kommer närmast från Aprea där han var VD för bolaget. Ulf har en gedigen erfarenhet från klinisk utveckling och kommersialisering, av läkemedel inom Life Science. Han har bland annat 22 års erfarenhet från arbete inom Pharmacia med klinisk utveckling av bl.a. Xalatan – kanske Sveriges mest kända ögon läkemedel inom glaukom – och mer än 30 års internationell erfarenhet av läkemedelsutveckling. Ulf har dessutom haft en ledande roll inom Apotekarsocietetens program för utbildning inom kliniska prövningar.

”Ulf kommer att komplettera vår organisation med sin gedigna erfarenhet och kunskap inom klinisk utveckling. Han kommer till Redwood Pharma i en spännande fas av företags tillväxt och utveckling. Rekryteringen av en CMO med Ulfs bakgrund är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av Redwood Pharma och vi är mycket entusiastiska över att Ulf valt att hjälpa oss att utveckla våra ögonprodukter”, säger VD Martin Vidaeus.

För ytterligare information
Martin Vidaeus – VD, Telefon: 070-232 29 29
E-post: martin.vidaeus@redwoodpharma.se

Om Redwood Pharma AB
Redwood Pharma AB utvecklar ögonläkemedel inom områden med stora medicinska behov. Företagets första projekt är utveckling av en läkemedelskandidat RP101 med en känd aktiv substans mot kroniskt torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet som har måttliga till svåra besvär. Med hjälp av drug delivery plattformen IntelliGel® kan frisättningen av aktiva substanser kontrolleras. Genom IntelliGel kan Redwood Pharma även förbättra doseringen av andra etablerade läkemedel. Redwood Pharmas styrka ligger i formulering och tidig klinisk utveckling. Intäkter ska genereras genom licensavtal med läkemedelsbolag som har resurser att tillverka och sälja produkten på världsmarknaden.

Redwood Pharma AB (publ.) är noterat på AktieTorget (Kortnamn: REDW, ISIN-kod: SE008294789).
För mer information besök: www.redwoodpharma.se

2016-09-20