Redwood Pharma tar in SEK 6,6 miljoner genom en private placement

Stockholm – Redwood Pharma AB har genomfört en private placement på SEK 6,6 miljoner för att finansiera utvecklingen av företagets första läkemedelskandidat RP101, produkten ska hjälpa personer som lider av kronisk torra ögon. Den aktiva substansen i RP101 har framgångsrikt tidigare testats i två fas II kliniska försök och ska nu omformuleras och testas i en ny beredningsform IntelliGel®, ett vattenbaserad polymersystem som kontrollerar frisläppningen av läkemedel. Denna nya teknologi, in-licenserat av Redwood från Broda Technologies ska bland annat underlätta administrationen för den stora patientgruppen som har moderat- till svår- kroniska torra ögon. Redwoods licens är exlusive och global för alla ögon indikationer.

Martin Vidaeus, VD säger att ”Marknadsintresset bland läkemedelsbolag för nya oftalmologiska mediciner har under de senaste 15 åren aldrig varit större. Med detta kapital tillskott har företaget nu goda förutsättningar att visa på potentialen hos den nya beredningen där IntelliGel plattformen kommer att utnyttjas.”

Om Redwood Pharma
Redwood Pharma är ett läkemedelsbolag som utvecklar ögonläkemedel inom nischer med stora medicinska behov. Företagets primära projekt är utvecklingen av ett nytt preparat mot den underläggande mekanismen för kronisk torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet. Med företagets IntelliGel plattform som kan kontrollera frisläppningen av aktiva substanser, kan företaget även förbättra befintliga terapier samt utveckla nya.

För mer information, kontakta:

Martin Vidaeus, CEO

Redwood Pharma AB
Tel. +46 70 232 29 29
Email: martin.vidaeus@redwoodpharma.se
Web: www.redwoodpharma.se

2016-02-23